Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos oldalak képes leírás - Linux.tlap.hu
részletek »

Hasznos oldalak - Linux.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: linux.tlap.hu » Hasznos oldalak
Keresés
Találatok száma - 8 db
Fsf alapítvány

Fsf alapítvány

Alapítványunk célja a szabad szoftverek magyarországi népszerűsítése és honosítása. Mi a szabad szoftver? Szabad szoftver alatt értünk minden számítógépes programot és dokumentációt, amely kielégíti az alábbi feltételeket: - A szoftver bármilyen célra felhasználható. - Lehetőség van a szoftver működésének szabad tanulmányozására és módosítására. - Szabadon terjeszthető, továbbadható. - Lehetőség van a szoftver továbbfejlesztésére és a fejlesztés közreadására. A szoftver tanulmányozásának, módosításának, illetve továbbfejlesztésének előfeltétele a forráskód elérhetősége.

Kde kezelőfelület

Kde kezelőfelület

A KDE (Eredetileg Kool Desktop Environment, majd K Desktop Environment) egy grafikus felhasználói felület Unix-szerű operációs rendszerekhez. A GNOME mellett a legnagyobb tudású nyílt forráskódú grafikus felhasználói felület. Számos Linux-disztribúció alapértelmezett felülete. A projekt célja, hogy az asztali felhasználók számára egy alapvető funkciókat és alkalmazásokat tartalmazó grafikus felületet készítsen, valamint, hogy a fejlesztők számára eszközöket és dokumentációkat tartalmazzon a további alkalmazások megírásához. A KDE projekt számos KDE technológiára alapuló alkalmazást tartalmaz, ilyenek például a KOffice, KDevelop, Amarok, és a K3b. A KDE a Qt eszközkészlettel íródott. Az eszközkészlet GPL verziója csak X11 platformra volt elérhető, de a Qt 4 megjelenésével elérhetővé vált minden platformra. Ez tette lehetővé, hogy a Qt 4 alapú KDE 4-et Microsoft Windows-ra és Mac OS X-re is portolták.

Linux az Oktatásban és szabad szoftver Konferencia

Linux az Oktatásban és szabad szoftver Konferencia

A Linux az oktatásban rendezvénysorozat rövidítése a LOK szó. A LOK-ot önkéntesek szervezik, saját szabadidőből, ingyen, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. A LOK olyan rendezvénysorozat, mely a Linuxról, illetve a Linux oktatásban való használhatóságáról szól az oktatásban dolgozóknak. Kiknek szólnak ezek a rendezvények? Az általános és középiskolák informatika tanárainak, az ott dolgozó rendszergazdáknak, a felsőoktatásban dolgozóknak, illetve az iskolák vezetőinek. Mi a célja ezeknek a rendezvényeknek? Több dolgot is szeretnénk elérni. Az első cél, hogy népszerűsítsük a Linux használatát az iskolákban, hiszen ma már nem csak szerverként, de munkaállomásként is tökéletesen használható ez az operációs rendszer. Szeretnénk megmutatni azt is, hogy az oktatás folyamán felmerülő összes kérdésre ugyanúgy választ tud adni a Linux is, mint ahogy a ma még elterjedtebb egyéb operációs rendszerek. Segíteni szeretnénk, hogy megismerhessék a szabad programok világát, támogatjuk azokat, akik szeretnének elindulni ezen az úton. Azok pedig, akik már használnak iskolájukban valamilyen Linux rendszert, itt ötleteket, segítséget, támogatást kaphatnak...

Linux Ipari Szövetség

Linux Ipari Szövetség

A Linux Ipari Szövetség 2004-ben jött létre a vállalati szintű nyílt forráskódú szoftverek, elsősorban a Linux és az erre épülő alkalmazások vállalati körben történő elterjesztésének és népszerűségének növelése érdekében. Így feladatának tekinti sokrétű tevékenysége során annak a megerősítését, hogy a nyílt forráskód vállalati alkalmazási környezetben egyenrangú és hasonlóképpen megbízható, mint a tulajdonosi szoftverek. A LIPSZ tevékenységét alkotja a tájékoztatás, amely során a szakmai közönséget informálja, tudást ad át; a K+F és projekttevékenység, ami többek között magában foglalja a kutatás-fejlesztési és proof of concept vagy teljeskörű projektekben való részvételt, különféle stratégiai, megvalósíthatósági tanulmányok készítését. Emellett olyan szakembergárdával rendelkezik, amivel igény esetén egy nagy virtuális projektszervezetet lehet felépíteni. Ez a szakmai életben, projektekben való sikeres részvételhez járul hozzá. Fontos feladata még a szakmai érdekérvényesítés, lobbitevékenység a nyílt forráskód és a nyílt szabványok a kormányzatban és az államigazgatásban való minél szélesebb körű elterjedéséért, valamint a LIPSZ tagvállalatainak érvényesüléséért a fentiekhez kapcsolódó tevékenységek végzése során.

Linux Konzultációs Központ

Linux Konzultációs Központ

A PTE Linux Konzultációs központját a PTE Informatika és Általános Technika Tanszéke alapította abból a célból, hogy szervezett keretek közt biztosítson támogatást az egyre szélesedő Linux felhasználói tábornak. A Központ weblapokon, chaten, levelezőlistákon keresztül segíti az az információszerzést és szaktanácsadással szolgálja a Linux jelenlegi és leendő felhasználóit.

Linux Support Center

Linux Support Center

Cégünk több, mint 8 éve működik a Linuxos piacon és az elmúlt évek során sokféle területen bizonyítottunk és szereztünk tapasztalatokat. Kezdetekben kizárólag Linuxos szerverek telepítésével és Linux oktatással foglalkoztunk, amelyet fokozatosan magasabb hozzáadott értéket jelentő Linux integrációval bővítettük. Éppen ezért bátran állítjuk, hogy meglevő Windowsos hálózat is bővíthető, vagy akár teljes mértékben lecserélhető nyílt forráskódú megoldásokkal. Ez nem csak költséghatékonyság szempontjából fontos, hanem mert az ügyfél igények gyakran annyira egyediek és komplexek, hogy az adott nagyvállalati környezetre szabott Linux alapú programokat kell fejlesztenünk.

Magyar Linux Dokumentációs Projekt

Magyar Linux Dokumentációs Projekt

A Magyar Linux Dokumentációs Projekt jó minőségű, szabadon terjeszthető dokumentációk előállításával, fordításával és terjesztésével foglalkozik - amelyek a Linux operációs rendszerhez kapcsolódó témákról szólnak. A Magyar LDP végső célja, hogy minden témában megfelelő dokumentáció álljon a magyar linuxos közösség rendelkezésére. A munkát önkéntesek és az FSF.hu alapítvány segítségével végezzük, szívesen fogadunk mindenféle támogatást.

Openwrt cikkek

Openwrt cikkek

Tóth Szabinak hívnak és már egy ideje terveztem, hogy készítek egy saját oldalt, ahol személyes bejegyzések általam kreált írások lesznek majd fent. Már egy ideje írogattam is openwrt-vel kapcsolatos cikkeket, de csak most készült el az oldal. A linux is érdekel ezzel is többet szeretnék majd foglalkozni. Jelenlegi írásaim az openwrt-vel és a routerem házasításával kapcsolatban vannak fent. Telepítés, bemutatás, tesztek, ftp és samba kezelés, nyomtató szerver beüzemelése konfigurálása. Ezen kívül torrentezés, transmission okosítása, hogy több dologra is rá lehessen venni. Lehet, hogy a későbbiekben kitérek majd a seo-val kapcsolatos tapasztalataimra is, ezzel is hasznos információt nyújtva a kezdő honlap építőknek.

Tuti menü