Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Linux közösségek képes leírás - Linux.tlap.hu
részletek »

Linux közösségek - Linux.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: linux.tlap.hu » Linux közösségek
Keresés
Találatok száma - 4 db
Linux Felhasználók Köre

Linux Felhasználók Köre

Az itt látható anyag még elég hiányos, de néhány fontos címmel, bevált programok lelőhelyének megadásával igyekszünk hasznossá tenni magunkat. A közeli hetekben-hónapokban anyagunk tovább fog bővülni, ezért máskor is keressen fel bennünket (akkor is, ha most nem talált kedvére való anyagot).

Linux klub

Linux klub

Ez a közösség kiindulópont kíván lenni a Linux rendszerekkel ismerkedésben, fórumot biztosítani a kérdéseknek és válaszoknak, híreket közvetíteni. Mindez - ahogy a Linux is - teljesen ingyenes. Oszd meg a barátaiddal, máshol is!

Magyar Linux Felhasználó

Magyar Linux Felhasználó

MI IS AZ A LINUX? Nagyon röviden: egy a POSIX szabványokat követő Unix operációs rendszer, amelyet Linus Torvalds kezdett el fejleszteni előbb egyedül, gyakorlatilag a nulláról indulva 1991 végén, majd később egyre több 'hacker', szakember és egyetemista csatlakozott hozzá az Interneten keresztül. A Linux fejlesztése ma is ugyanilyen módon, rohamos tempóban halad előre. A Linux rendelkezik az összes olyan tulajdonsággal, amely egy modern Unix-ra jellemző, értve ezalatt azt hogy valódi többtaszkú, többfelhasználós, virtuális memóriával, védett üzemmóddal, korszerű memóriakezeléssel, megosztott programkönyvtárakkal, demand paging és copy-on-write mechanizmussal, széles körű TCP/IP hálózati támogatással, stb, rendelkezik. Jelenleg legnagyobb számban a 386/486/586/686 alapú PC-ken fut, de egyre több, ettől eltérő - és sokkal komolyabb - felépítésű számítógépen használható már most vagy a közeljővőben (ARM, DEC AXP, MIPS, PowerPC, SMP/Intel, M680x0, SUN Sparc, i8086, Fujitsu AP1000+, SGI, stb). Ebben a fejezetben főként a kezdők illetve a rendszerrel megismerkedni vágyók számára hasznos és sokszor nélkülözhetetlen tudnivalók kerülnek leírásra...

Nyíregyházi Linux Klub

Nyíregyházi Linux Klub

Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezetének Nyíregyházi Linux Klubja továbbiakban Nyíregyházi Linux Klub (NLK). A klub 2003 novemberében alakult meg Nyíregyházán. Fő célkitűzése a linux alapú operációs rendszerek népszerűsítése és terjesztése. Ennek érdekében előadásokat szervezünk, ahol akár magunk akár külső előadó bevonásával bővítjük ismereteinket. A klub tagja bárki lehet, aki érdeklődik a linux iránt. Amennyiben be szeretnél lépni elegendő egy regisztráció a weblapon, és így részesévé válhatsz egy jó közösségnek. Célunk, hogy minél többen ismerjék meg és sajátítsák el a Linux Operációs rendszert, és használjanak szabad szoftvereket!

Tuti menü