Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ubuntu Linux képes leírás - Linux.tlap.hu
részletek »

Ubuntu Linux - Linux.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: linux.tlap.hu » Ubuntu Linux
Keresés
Találatok száma - 10 db
Edubuntu

Edubuntu

Az Edubuntu az Ubuntu Linux alapú rendszerek közé tartozik. Ezt a disztribúciót főként tantermekbe, iskolákba tervezték. Az Edubuntut a világ minden részéről érkezett tanárok fejlesztették közös munkájukkal. A rendszer a jól ismert Ubuntu alapjaira épül, így könnyen kezelhető, tetszetős és aránylag gyors. Az Edubuntut minthogy iskolába tervezték, rengeteg hasznos extra programot tartalmaz, amelyek megkönyítik a gyerekek számára a tanulást. Az első Edubuntu változat a Breezy Badger (5.10) volt. Az Edubuntu alapértelmezett GUI-ja ezidáig a GNOME volt, azonban a 7.10-es változatból már elérhető a KDE-s változat is...

Kubuntu

Kubuntu

What is Kubuntu? Kubuntu is a free, user-friendly operating system based on the KDE Software Compilation and on the award winning Ubuntu operating system. With a biannual release cycle and at least 18 months of free security updates for each release, it is the secure, stable computing environment you've been waiting for. Take the tour or hear what our users have to say.

Magyar Ubuntu Közösség

Magyar Ubuntu Közösség

Az Ubuntu egy népszerű, könnyen kezelhető, sokoldalú, látványos megjelenésű operációs rendszer. A legkisebb netbookoktól, a laptopokon és az asztali számítógépeken keresztül egészen az adatközpontokban lévő óriási kiszolgálókig mindenhol megállja a helyét. A rendszer szabadon letölthető, használható, továbbadható, tanulmányozható és módosítható igényei szerint. Ingyenesen használhatja, akár üzleti célra is. Az Ubuntu ígéret: - Az Ubuntu mindig ingyenes lesz, beleértve a vállalati kiadásokat és a biztonsági frissítéseket. - Az Ubuntuhoz üzleti támogatást biztosít a Canonical és sok más cég. - Az Ubuntu kiváló honosítást, és fejlett akadálymentesítést biztosít a felhasználóinak. - Az Ubuntu CD-k kizárólag szabad alkalmazásokat kínálnak. Arra bíztatjuk a felhasználókat, hogy használjanak szabad szoftvereket, fejlesszék azokat és adják tovább...

Ubuntu - Linux egyszerűen

Ubuntu - Linux egyszerűen

Az Ubuntu egy nyílt forráskódú, ingyenes, Linux disztribúció. Az telepítőlemezen már minden olyan fontos alkalmazás megtalálható, amire szükség lehet egy átlag felhasználónak. Tartalmaz többek között egy komplett irodai programcsomagot, mely teljesen használható alternatívája lehet a fizetős szoftvereknek! Ha mégis szükség lenne egy olyan programra, ami nem található meg az alaprendszerben, akkor azokat 1-2 kattintással telepíthetjük is. Nem kell a neten vadászni a különböző programokra, mert itt egyetlen csomagkezelő megoldja a problémát. Csak beírjuk mire van szükségünk és telepítjük. Ilyen egyszerű. Nem csak az operációsrendszer ingyenes, hanem a ráírt programok is! És nem csak ingyenesen, hanem szabadon módosíthatók is. Aki ért hozzá, elkészítheti akár saját operációs rendszerét is! Az Ubuntu megbirkózik a legtöbb hardverrel alapból. Nem kell meghajtóprogramokat telepíteni. Egyből használható minden! A vírusoktól és kémprogramoktól sem kell tartani, mert nincsenek! Illetve vannak, de nem sokan találkoztak még vele. Egy Linuxot futtató gépet szinte lehetetlen megfertőzni, hála a biztonságos felépítésnek...

Ubuntu blog

Ubuntu blog

Ez a blog az Ubuntu Linux operációs rendszerrel foglalkozik amely kifejezetten az 'átlagos' felhasználók érdekeit szem előtt tartva van összeálítva. Gyártója a Canonical és bővebb értelemben a egész nyílt forrású közösség.

Ubuntu hogyan

Ubuntu hogyan

Kérdések és válaszok az Ubunturól. A honlap nagy segítség lehet a kezdő és haladó Ubuntu felhasználóknak. Ha van egy jó leírásod, küldd be nyugodtan, ezzel is segítve a minél több, és jobb tartalmak megjelenését.

Ubuntu Home

Ubuntu Home

What is Ubuntu? Ubuntu is an operating system built by a worldwide team of expert developers. It contains all the applications you need: a web browser, office suite, media apps, instant messaging and much more. Ubuntu is an open-source alternative to Windows and Office. The Ubuntu promise: - Ubuntu will always be free of charge, along with its regular enterprise releases and security updates - Ubuntu comes with full commercial support from Canonical and hundreds of companies from across the world - Ubuntu provides the best translations and accessibility features that the free software community has to offer - Ubuntu core applications are all free and open source. We want you to use free and open source software, improve it and pass it on.

Ubuntu Lite

Ubuntu Lite

Az Ubuntu Lite LXDE ablakkezelő rendszert használ. Ez nem egy saját disztribúció, csak egy magyar nyelvű fájlokat és egyéni összeállítású programcsomagot használó frissített változat. A háttérképet ugyan lecseréltem, de a panelek eredeti beállítások szerint maradtak. Telepítésnél a Nyelvi csomagok letöltése szakasznál nyugodtan nyomhatsz egy Kihagyást mert a Magyar nyelvi csomag integrálva van, így akár internet kapcsolat nélkül is telepítheted. A Live-CD ugyan angol nyelvű de telepítés után az első bejelentkezésnél a Languaget ha átállítod Hungarian-ra onnantól honos nyelvű a rendszered.

Ubuntu v9.04 letöltése

Ubuntu v9.04 letöltése

Az Ubuntu Linux egy Debian alapú szabad, nyílt forrású operációs rendszer, melyben fejlesztők a felhasználók igényeit és a használhatóságot tartják szem előtt. A Jaunty Jackalope hallgató Ubuntu verzió egyaránt alkalmas CD-ről, vagy más külső egységről való közvetlen futtatásra, illetve telepíthető. Gnome grafikus rendszerrel rendelkezik, a rendszerben megtalálható az összes fontosabb alkalmazás: irodai csomagok, Internet, multimédia, játék, stb. Automatikus update, háromdimenziós effektusok, hardverek korrekt felismerése és kezelése, Desktop search. Enhanced user interface, Hardware management, Wubi. Újdonságok: gyors boot (25 mp), gyors Wi-Fi, 3G és egyéb hardverkezelés (Xorg Server), titkosított privát könyvtárak, új választható grafikus témák, elhasználóváltó és vendég munkamenet.

Hirdetés
Xubuntu

Xubuntu

Az Xubuntu egy nyílt forrású Linux-disztribúció, az Ubuntu hivatalos származéka. Xfce grafikus környezetet használ. Az Xubuntut azon felhasználóknak szánják, akik kisebb számítógépes ismerettel rendelkeznek vagy azoknak, akik egy hatékony grafikus környezetben és egy gyors rendszeren szeretnének dolgozni. Főként GTK+ alkalmazásokat tartalmaz. Rendszerigénye jóval kisebb az Ubuntu vagy Kubuntu kiadásoknál megszokottól, így régebbi számítógépeken is használható. Híresztelések szerint az Ubuntu Breezy Badger (5.10) verziója mellett jelent meg, de a hivatalos megjelenés időpontja nem határozható meg, mivel az Xubuntu nevet már az xubuntu-desktop csomagban használták, amely az Xfce környezetet telepítette. Az első hivatalos Xubuntu kiadás 2006. június 1-jén jelent meg az Ubuntu 6.06 mellett, melynek kódneve a Dapper Drake volt...

Tuti menü